Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Τη Λήμνο επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης το διήμερο 5 και 6 Ιανουαρίου 2013.

Το Σάββατο 05.01.2013 κ. Σηφουνάκης, επισκέφθηκε τα χωριά Κοντοπούλι, Παναγιά και Πλάκα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους για θέματα της περιοχής.

Την Κυριακή, παρέστη στην Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας καθώς και στον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Μύρινας.

Ο κ. Σηφουνάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού καθώς και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο και συζήτησαν, ειδικότερα, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της απένταξης από το ΕΣΠΑ μίας σειράς έργων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, και επεσήμανε ότι θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς οι διαδικασίες ωρίμανσης των έργων, τονίζοντας παράλληλα ότι η λογική της οριζόντιας περικοπής έργων, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές, όπως η Λήμνος, μειώνει την τοπική ανάπτυξη και την απασχόληση και δεν συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έθεσε, ήταν η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου μετατροπής του κτιρίου του παλιού εκκοκκιστηρίου σε πρότυπο θεματικό μουσείο.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μελέτη και ζήτησε από τις τοπικές αρχές όπως μεριμνήσουν σχετικά, προκειμένου ν’ αποκτήσει η Λήμνος έναν μοναδικό χώρο ιστορίας της βιομηχανικής τεχνολογίας και εξέλιξης του Νησιού.